Brenntag
Miejsce wydarzenia: sala konferencyjna, Społecznego Domu Studenta PŁ, Al. Politechniki 3A, I piętro
Godzina: 15:00 - 17:00
Przejdź do kalendarza pokaż na mapie
Firma: Brenntag
Godziny szkolenia: 15:00–17:00
Miejsce: sala konferencyjna Społecznego Domu Studenta PŁ, Al. Politechniki 3A, I piętro
Temat szkolenia: Etykieta żywności wegańskiej i wegetariańskiej (i nie tylko) bez tajemnic.
Dlaczego wege/wegan? Jakie są alternatywy dla produkcji zwierzęcej? Czy nazwy typu „masło orzechowe” albo „wegańskie mleko” są prawnie dozwolone? Odpowiedzi nie tylko na te pytania usłyszycie w trakcie spotkania.
Prelegenci:
Agnieszka Kęsicka - ukończyłam Wydział Chemii na Uniwersytecie Marii Curie – Skłodowskiej w Lublinie. W Brenntag pracuję na stanowisku Regionalnego Product Managera. Podczas warsztatów postaram się Wam przybliżyć tajniki mojej pracy. Opowiem Wam jak chemia łączy Azję z Europą. Podczas spotkania chciałabym się skupić na przedstawieniu nas jako dystrybutora (co to dokładnie znaczy, jak kupujemy, jak sprzedajmy, jakie są stanowiska) oraz jak to się łączy z pracą w centrach aplikacyjnych.
Dr inż. Monika Kajzer - technolożka żywności, absolwentka wydziału Biotechnologii i Nauk o Żywności Politechniki Łódzkiej. Ekspertka ds. prawa żywnościowego, posiadam doświadczenie w opiniowaniu treści etykiet, ocenie składu środków spożywczych, a także interpretacji przepisów prawa żywnościowego. Na bieżąco śledzę zmiany legislacyjne i pojawiające się wytyczne. Wyjaśnię, do czego w firmie Brenntag potrzebna jest wiedza z tego obszaru.
Zapisy: