Brenntag

20.02.2024
Wpis może zawierać nieaktualne dane.
Data: 22.03.2024
Miejsce wydarzenia: sala konferencyjna, Społecznego Domu Studenta PŁ, Al. Politechniki 3A, I piętro
Godzina: 15:00 - 17:00
Przejdź do kalendarza pokaż na mapie

Firma: Brenntag

Godziny szkolenia: 15:00–17:00

Miejsce: sala konferencyjna Społecznego Domu Studenta PŁ, Al. Politechniki 3A, I piętro

Temat szkolenia: Etykieta żywności wegańskiej i wegetariańskiej (i nie tylko) bez tajemnic.

Dlaczego wege/wegan? Jakie są alternatywy dla produkcji zwierzęcej? Czy nazwy typu „masło orzechowe” albo „wegańskie mleko” są prawnie dozwolone? Odpowiedzi nie tylko na te pytania usłyszycie w trakcie spotkania.

Prelegenci: 

Agnieszka Kęsicka - ukończyłam Wydział Chemii na Uniwersytecie Marii Curie – Skłodowskiej w Lublinie. W Brenntag pracuję na stanowisku Regionalnego Product Managera. Podczas warsztatów postaram się Wam przybliżyć tajniki mojej pracy. Opowiem Wam jak chemia łączy Azję z Europą. Podczas spotkania chciałabym się skupić na przedstawieniu nas jako dystrybutora (co to dokładnie znaczy, jak kupujemy, jak sprzedajmy, jakie są stanowiska) oraz jak to się łączy z pracą w centrach aplikacyjnych.

Dr inż. Monika Kajzer - technolożka żywności, absolwentka wydziału Biotechnologii i Nauk o Żywności Politechniki Łódzkiej. Ekspertka ds. prawa żywnościowego, posiadam doświadczenie w opiniowaniu treści etykiet, ocenie składu środków spożywczych, a także interpretacji przepisów prawa żywnościowego. Na bieżąco śledzę zmiany legislacyjne i pojawiające się wytyczne. Wyjaśnię, do czego w firmie Brenntag potrzebna jest wiedza z tego obszaru. 

Zapisy:

Realizacja: OPTeam S.A.

fundusze.jpgncbir.jpgrp.pngue.jpg
contact.svg
Umów się na spotkanie

STRONA UŻYWA COOKIES

Możesz wyłączyć ich obsługę w swojej przeglądarce. Niektóre funkcje witryny mogą wtedy nie działać.