Wizytówki pracodawców

Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego

Informacje podstawowe

Dane kontaktowe

Adres Franciszkańska, 137
Miejscowość Łódź
Kod pocztowy 91-845
Kraj
NIP 7261271026

Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego w Łodzi składa  się z 3 typów szkół:

-Technikum nr 6 w ZSPS; nauka trwa 5 lat; absolwenci mogą uzyskać tytuł technikaoraz średniego wykształcenia z maturą; zawody: technik technologii żywności; technik kontroli jakośći i bezpieczeństwa żywności;

- Branżowa Szkoła I stopnia nr 6 w ZSPS- nauka trwa 3 lata; zawody: cukiernik, piekarz, operator maszyn i urządzeń przemysłu spożywczego, przetwórca mięsa; absolwent po zadaniu egzaminu zawodowego/czeladniczego ma uprawnienia do wykonywania jednego z wymienionych zawodów; możliwosć kontynuowania nauki w BS II;

Branżowa Szkoła II stopnia nr 2- nauka trwa 2 lata; możliwość uzyskania tytułu technika i średniego wykształcenia z maturą.

Nasz cel to kształcenie pracowników branży spożywczej, przede wszystkim- osób zafascynowanych swoim zawodem i odnajdujących przyjemność w tym, co robią.

Nasi uczniowie odnoszą sukcesy w zawodowych turniejach ogólnopolskich (laureaci, finaliści).

Zapraszamy do naszego zespołu osoby dynamiczne, mające twórcze pomysły, pasjonatów zdrowej żywności oraz tych, którym leży na sercu wytwarzanie dobrej jakości produków spożywczych.

Zapewniamy pracę w jednej z najlepiej wyposażonych szkół branży spożywczej w Polsce (temperówka do czekolady, PacoJet, piece konwekcyjne, miesiarki, inny sprzęt, także laboratoryjny.

Piszemy i realizujemy projekty unijne, by rozwijać umiejętności naszej Kadry, Uczniów, doposażyć pracownie zawodowe i ogólnokształcące.

Informacja o firmie

nauczyciel przedmiotów zawodowych branży spożywczej

Typowe stanowiska oferowane kandydatom

droga mailową: kontakt@zsps.elodz.edu.pl

Realizacja: OPTeam S.A.

fundusze.jpgncbir.jpgrp.pngue.jpg
contact.svg
Umów się na spotkanie

STRONA UŻYWA COOKIES

Możesz wyłączyć ich obsługę w swojej przeglądarce. Niektóre funkcje witryny mogą wtedy nie działać.