Wizytówki pracodawców

Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego
Profil pracodawcy
Informacje podstawowe
Dane kontaktowe
Adres | Franciszkańska, 137 |
Miejscowość | Łódź |
Kod pocztowy | 91-845 |
Kraj | |
NIP | 7261271026 |
Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego w Łodzi składa się z 3 typów szkół:
-Technikum nr 6 w ZSPS; nauka trwa 5 lat; absolwenci mogą uzyskać tytuł technikaoraz średniego wykształcenia z maturą; zawody: technik technologii żywności; technik kontroli jakośći i bezpieczeństwa żywności;
- Branżowa Szkoła I stopnia nr 6 w ZSPS- nauka trwa 3 lata; zawody: cukiernik, piekarz, operator maszyn i urządzeń przemysłu spożywczego, przetwórca mięsa; absolwent po zadaniu egzaminu zawodowego/czeladniczego ma uprawnienia do wykonywania jednego z wymienionych zawodów; możliwosć kontynuowania nauki w BS II;
Branżowa Szkoła II stopnia nr 2- nauka trwa 2 lata; możliwość uzyskania tytułu technika i średniego wykształcenia z maturą.
Nasz cel to kształcenie pracowników branży spożywczej, przede wszystkim- osób zafascynowanych swoim zawodem i odnajdujących przyjemność w tym, co robią.
Nasi uczniowie odnoszą sukcesy w zawodowych turniejach ogólnopolskich (laureaci, finaliści).
Zapraszamy do naszego zespołu osoby dynamiczne, mające twórcze pomysły, pasjonatów zdrowej żywności oraz tych, którym leży na sercu wytwarzanie dobrej jakości produków spożywczych.
Zapewniamy pracę w jednej z najlepiej wyposażonych szkół branży spożywczej w Polsce (temperówka do czekolady, PacoJet, piece konwekcyjne, miesiarki, inny sprzęt, także laboratoryjny.
Piszemy i realizujemy projekty unijne, by rozwijać umiejętności naszej Kadry, Uczniów, doposażyć pracownie zawodowe i ogólnokształcące.
Informacja o firmie
nauczyciel przedmiotów zawodowych branży spożywczej
Typowe stanowiska oferowane kandydatom
droga mailową: kontakt@zsps.elodz.edu.pl